+31 6 23011431 info@allebeiverder.nl

Bianca Bijkerk

Het is mijn missie om het scheidingstraject zo te regelen dat jullie beiden goed verder kunnen. Waar ik blij van word is, dat ondanks een moeilijke situatie, jullie beiden er toch uitkomen en goed verder kunnen in de toekomst.

Mensen helpen en dienstverlening zit in mijn bloed en loopt als een rode draad door mijn leven. Uiteindelijk ben ik de financiële dienstverlening in gerold en heb diverse adviesfuncties bekleed bij banken en het intermediair, waarbij de nadruk lag om het regelen van de financiële zaken van particulieren en ondernemers.

De afgelopen 4-5 jaar heb ik mij voornamelijk beziggehouden met klanten in scheidingssituaties en bij mij kwamen om te kijken of een van beiden in de woning zou kunnen blijven wonen. Met andere woorden: is het inkomen en/of zijn de inkomsten voldoende om de hypotheek op mijn naam te krijgen en kan ik dan ook de hypotheek verhogen voor de uitkoop van mijn ex-partner?

Doordat ik een onderbouwd advies kon geven, lukte het vaak om, ondanks dat het volgens de reguliere wetgeving niet mogelijk zou zijn, toch de hypotheek op 1 naam te krijgen. Met als gevolg dat een van beiden met de kinderen in de woning konden blijven wonen. Hierbij heb ik altijd gezocht naar een oplossing voor de langere termijn, zodat men niet na een jaar alsnog de woning zou moeten verkopen.

Tijdens deze periode gebeurde het regelmatig dat ik overeenkomsten (scheidingsconvenanten) zag die financieel, fiscaal en juridisch vele fouten bevatten of onvolledig waren. Ook zag ik dat er veel op klanten af kwam en hoorde ik regelmatig dat klanten keuzes hadden gemaakt om er maar vanaf te zijn, maar geen bewuste keuzes. 

Dit is de aanleiding geweest om mij te specialiseren op dit gebied en de opleiding tot Register Financieel Echtscheidingsadviseur te volgen. Tijdens deze opleiding werd ik steeds enthousiaster, waardoor ik inmiddels ook de opleiding tot mediator heb afgerond.

Meteen een vrijblijvende afspraak maken?

Pin It on Pinterest

Share This