Heb ik een advocaat nodig om te scheiden?

Post delen:

Als gevolg van de intelligente lockdown, lopen spanningen en irritaties op. Mensen blijven in deze onzekere tijd vaak noodgedwongen bij elkaar. Wat als we nu gaan scheiden? Waar moet je dan naar toe? Heb ik straks mijn baan nog wel als gevolg van de coronacrisis. Velen zullen de knop pas doorhakken zodra de lockdown is opgeheven.

Advocaten verwachten dan ook een grote piek in het aantal scheidingsaanvragen. Maar heb je een advocaat nodig om te scheiden? In Nederland is alleen een advocaat bevoegd het verzoekschrift tot scheiding in te dienen bij de Rechtbank. In die zin heb je dus een advocaat nodig. Dit is echter alleen voor het indienen van het verzoekschrift.

Er dienen natuurlijk veel meer zaken geregeld te worden; opstellen ouderschapsplan, alimentatieberekeningen, opstellen convenant, belastingen, testamenten, etc. Daarnaast speelt vaak de vraag of een van beiden in de woning kan blijven wonen en hoe de financiering hiervoor geregeld kan worden. Natuurlijk wil je ook weten wat je na de scheiding netto per maand te besteden hebt.

Hoe mooi zou het zijn als 1 deskundige je helpt bij al deze vragen op zowel financieel, fiscaal als juridisch gebied? Ik regel de gehele scheiding van a tot z en zorg ervoor dat het verzoekschrift via de advocaat word ingediend bij de Rechtbank.  Wil je meer hierover weten, neem dan contact op.

©2021 ALLEBEIVERDER